Opzetten Website

Je bruist waarschijnlijk van de ideeën. Alleen hoe krijgen deze ideeën vorm? Waar wil je wat kwijt en hoe zorg je dat alles overzichtelijk bij elkaar komt? Wat is handig voor jouw lezer? Een paar vragen waar je goed over na moet denken. Je gedachtes omtrent een website moeten georganiseerd worden. Dit kun je doen je bijvoorbeeld met een Mindmap en een Diagram visualiseren.

Er zijn vervolgens een aantal stappen die je gaat doorlopen. Eerst zul je een domeinnaam en hosting moeten aanvragen. Wij doen dat bij vimexx.nl. De goedkoopste optie is voorlopig voldoende. Vervolgens zul je op je server, je ‘direct admin’, WordPress installeren. En dan begint het pas écht. Je website bestaat uit verschillende pagina’s die in een menu staan. Hoe je die pagina’s vormgeeft is geheel aan jou. Er zijn heel veel thema’s gratis beschikbaar en er zit er altijd een tussen die jij mooi vind. Ook zijn veel plugins, ook veelal gratis, die je kunt installeren om de vormgeving aan te passen. Heel handig! Wij vinden bijvoorbeeld King composer erg makkelijk werken. Met deze plugin kun je je pagina indelen zoals je wilt en leuke foefjes toevoegen zoals knoppen en links.

Voor bijna elke stap hebben we instructievideo’s gemaakt. bekijk ze en zet ze zo nodig even op pauze.  In deChecklist staan deze handelingen stapsgewijs opgesomd met enkele aandachtspunten. Wanneer je de Checklist hebt doorlopen heb je een goede basis voor een website.